Linte cu spanac si cocos
Posted On October 7, 2016
0
116 Views
O reteta de linte foarte cremoasa, condimentata care te va cuceri si te va incanta cu aromele deosebite si mirosul divin.
Ingrediente
- 200g linte
- 1/4 lingurita turmeric
- 2 cepe rosii mici maruntite
- 1 lingurita seminte chimion macinate
- 2 ardei chilli verzi fara feliati
- 250g spanac
- 4 linguri ulei vegetal/cocos
- 3/4 lingurita seminte de mustar negru
- 1 chilli rosu uscat rupt
- 10-12 frunze proaspete curry
- 2 catei de usturoi maruntiti
- 1 rosie maruntita
- 400ml lapte de cocos
Mod de preparare
- Intr-o cratita, acoperim lintea cu apa si adaugam turmeric. Aducem la punctul de fierbere si gatim timp de 40 minute sau mai mult, pana cand lintea este inmuiata. Adaugam una dintre cepe cu chimion si chilli verde. Gatim pentru inca 10 minute, Daca devine prea gros, mai turnam putina apa.
- Intre timp, punem spanacul in apa fierbinte la temperatura mare si lasam penttru aproximativ 1 minut. Tocam si dam deoparte.
- Incalzim uleiul intr-o tigaie mica si adaugam semintele de mustar. Cand incep sa sara, adaugam frunzele de curry si chilli rosu . Prajim pentru 30 secunde. Adaugam cealalta ceapa si usturoiul si gatim pana se auresc. Turnam rosiile maruntite si mai lasam 1 minut. Amestecam totul cu lintea.
- Turnam laptele de cocos si aducem la punctul de fierbre, Se mai toarna apa daca este nevoie. Adaugam spanacul tocat chiar inainte de servire.