Somon cu spanac si sos tartar
Posted On August 25, 2018
0
383 Views

Somonul este un peste foarte versatil si poate fi inclus in multe mese gustoase.
Ingrediente
- 1 lingurita ulei de floarea soarelui
- 2 fileuri de somon fara piele
- 250gr spanac
- 2 lingurite de maioneza
- sucul de la jumatate de lamaie
- 1 lingurita capere
- 2 linguri patunjel tocat marunt
- cateva felii de lamaie pentru servire
Mod de preparare
- Incingeti uleiul intr-o tigaie si rumeniti bine somonul timp de 4 minute pe fiecare parte, pana acesta se deslipeste usor de tigaie. Apoi, scoateti-l pe o farfurie si lasati-l sa se odihneasca pana va ocupati de spanac.
- Puneti spanacul spalat si uscat in tigaia inca calda, asezonati cu sare si piper, puneti un capac si lasati-l sa se inmoaie timp de 1 minut, amestecand o data sau de doua ori.
- Cu ajutorul unei linguri asezam spanacul pe o farfurie, iar deasupra somonul. Apoi, intr-o tigaie se incalzeste usor maioneza cu zeama de lamaie, caperele si patrunjelul tocat si se gusta. Puteti adauga putina sare daca mai este necesar. Aveti grija sa nu inceapa sa fiarba.
- Turnati sosul peste somon si serviti preparatul cu feli de lamaie.