Piept de pui la tava cu umplutura de pesto si verdeata
Posted On September 2, 2018
0
500 Views

Dupa o zi plina, o cina preparata la cuptor este ideea ideala. Pur si simplu intr-o tava asezi piept de pui, mirodenii, pasta cremoasa de pesto, inconjori cu cateva legume verzi si gata!
Ingrediente
- 5 buc ceapa rosie (lunguiata)
- 3 buc praz, taiat rondele de 2 cm
- ulei de masline pentru prajit
- 120 gr crema de branza
- 50gr pesto verde
- 4 buc piept de pui
- 250ml vin alb
- 100gr varza Kale, felii
- sucul de la o lamaie
Mod de preparare
- Incalziti cuptorul la 180 de grade C. Intr-o tava puneti ceapa si prazul, stropiti cu ulei de masline si bagati la cuptor pana acestea sunt pe jumatate gatite, cam 10 minute.
- Intre timp, intr-un bol, amestecati crema de branza cu pesto-ul. Taiati pieptul de pui pe jumatatie si formati un buzunar, iar cu ajutorul unei linguri umpleti mijlocul pieptului de pui cu amestecul format. Nu va faceti griji daca iese din compozitie, aceasta se va topi in tava si se va transforma intr-un sos delicios.
- Dupa cele 10 minute, scoateti tava din cuptor si adaugati puiul, iar peste el, vinul. Gatiti pentru inca 15 minute sau pana cand puiul este aproape facut.
- Scoateti din nou tava din cuptor, imprastiati in ea varza kale, sucul de lamaie, inca putin de ulei de masline si gatiti pentru inca 8-10 minute sau pana cand puiul este facut si varza s-a inmuiat si a devenit lucioasa. Lasati sa se racesca 5 minute, apoi, serviti cu sosul format si cu cartofi noi fierti daca doriti. Pofta buna!