Cheesecake cu ciocolata alba si zmeura
Posted On August 12, 2016
0
114 Views
Aceasta reteta de cheescake o fac cand familia mea doreste un rasfat. De-a lungul timpului am perfectionat reteta si am constatat ca o mare importanta o are lasarea blatului in cuptor pentru inca 1 ora dupa inchiderea focului. Aest lucru previne lasarea prajiturii.
Ingrediente
- 1 cana biscuiti de ciocolata sfaramati
- 3 linguri zahar alb
- 300g zmeura
- 1/4 cana unt, topit
- 2 ;linguri zahar alb
- 2 lingurite amidon porumb
- 1/2 cana apa
- 2 cani cipsuri de ciocolata alba
- 1/2 cana smantana
- 200g crema de branza
- 1/2 cana zahar alb
- 3 oua
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
- Intr-un vas mediu, ametecam biscuitii sfaramati, 3 linguri de zahar si untul topit. Punem amestecul pe fundul unei tavi rotunde de prajituri.
- Intr-o cratita, combinam zmeura, 2 linguri de zahar, amidonul de porumb si apa. Aducem la punctul de fierbere si lasam pentru 5 minute sau pana cand sosul este gros. Trecem sosul printr-o sita marunta pentru a opri semintele.
- Incalzim cuptorul la 165 grade C. Intr-un vas de metal, deasupra unei cratite cu apa clocotita, topim chipsurile de ciocolata alba cu smantana, invartind ocazional pana devine cremoasa.
- Intr-un vas mare, amestecam crema de branza si 1/2 cana de zahar pana cand se topeste zaharul. Spargem cate un ou pe rand in amestec. Adaugam vanilia si ciocolata alba topita. Turnam jumatate peste biscuitii sfaramati. Adaugam 3 linguri de sos de zmeura deasupra. Turnam restul de amestec in tava si alte 3 linguri de sos de zmeura. Trecem cu ajutorul unui cutit deasupra pentru a crea un efect de marmura.
- Coacem pentru 55-60 de minute. Racim, acoperim cu plastic si bagam la frigider pentru 8 ore inainte de a o scoate din tava. Servim cu restul de sos de zmeura.