Desert cu piscoturi si fructe proaspete la pahar
Posted On October 13, 2016
0
437 Views

Un desert incantator cu fructe proaspete in care avem nevoie de piscoturi si bineinteles de fructe. Paharele de servire se pot picura cu sherry daca dorim.
Ingrediente
- 12 piscoturi
- 3 linguri sherry (optional)
- 2 plicuri (23g) jeleu cu aroma de zmeura
- 300ml apa clocotita
- 600ml apa rece
- 200g capsuni
- 300ml budinca
- 125ml smanatana
- 100g zmeura
- 100g afine
- frunze menta pentru ornat
Mod de preparare
- Dizolvam cristalele pentru jeleu in 300ml apa clocotita intr-un vas mare conform instructiunilor de pe ambalaj. De indata ce s-a dizolvat, adaugam 600ml apa rece.
- Taiem capsunile in jumatate si le imprastiem peste piscoturile faramitate in cate 6 pahare de servire. Turnam jeleul incet deasupra pana cand sunt complet acoperite. Acoperim cu folie si bagam la frigider pentru 3-4 ore.
- Scoatem jeleul din frigider si punem budinca deasupra fiecaruia.
- Turnam smantana intr-un bol si amestecam cu un mixer. Avem grija sa nu mixam prea mult, trebuie sa fie pufoasa. Adaugam cate o lingura deasupra fiecarei trifle. Decoram cu zmeura, afine si frunze de menta proaspete. Rezista la frigider 2 zile.