Tarta cu oua, bacon si sparanghel
Posted On October 13, 2016
0
232 Views
O tarta simpla si apetisanta ce nu iti va lua mult timp sa o pregatesti. Incercati!
Ingrediente
- 5 felii bacon afumat
- 1 lingurita ulei masline
- 1 ceapa medie, julien
- 25g faina
- 300ml lapte
- 3 oua mari batute
- 25g Cheddar ras
- 1 lingura ulei vegetal
- 4 foi placinta 32x38cm
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Ungem usor cu ulei o tava de 3.5 cm adancime. Turnam restul de ulei intr-un vas mic. Punem o foaie de placinta in tava, ungem usor cu ulei, punem o alta foaie deasupra, ungem cu ulei, apoi procedam la fel cu restul de foi de placinta. Indoim foaia de placinta pe marginea tavii.
- Punem faina intr-o cratita si turnam 50ml lapte. Amestecam bine si apoi mai turnam 200ml lapte. Fierbem si gatim timp de 1 minut la foc mediu. Asezonam, luam de pe foc si turnam restul de lapte pntru a raci sosul. Adaugam ouale batute.
- Imprastiem jumatate din sparanghel, bacon si ceapa peste foile de placinta si turnam sosul alb deasupra. Imprastiem si restul de amestec de bacon si apasam usor. Presaram cu branza si coacem in cuptorul preincalzit timo de 25-30 minute. Lasam sa se raceasca 10 minute inainte de a servi.