Tajine de pui cu stafide si fistic
Posted On October 20, 2016
0
221 Views

O reteta traditionala din Maroc pe care am gustat-o prima oara acum cativa ani si de care m-am indragostit. Incercati si dumneavoastra!
Ingrediente
- 1.25kg piept de pui taiat in cuburi
- 4 linguri ulei masline
- 2 cepe tocate
- 3 catei de usturoi tocati
- 750ml supa pui
- 2 lingurite chimen macinat
- 2 lingurite ghimbir macinat
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita paprika
- 100g stafide
- 150g fistic
- 50g frunze coriandru proaspete
- 300g couscous
- 3 linguri menta proaspata maruntita
Mod de preparare
- Intr-o tigaie, sotam puiul in ulei la temperatura medie pana cand se aureste. Indepartam din tigaie.
- Adaugam ceapa si usturoiul in tigaie si adaugam mai mult ulei daca este necesar. Prajim pana cand ceapa este transparenta.
- Punem puiul intr-o caserola impreuna cu ceapa. Adaugam supa de pui, ghimbirul, scortisoara, turmericul, paprika, sare si piper. Fierbem la foc mic timp de 30 minte, invartind ocazional. Adaugam stafidele , fisticul si coriandrul si fierbem pentru inca 15 minute.
- Intre timp, punem couscousul intrun bol, fierbem 500ml apa si turnam deasupra. Acoperim si dam deoparte pana cand se absoarbe toata apa. Amestecam cu o furculita si presaram cu ulei de masline, menta, sare si piper. Amesteam bine si servim tangine si sosul peste couscous cu cateva frunze coriandru.