Sos alb Bechamel
Posted On October 3, 2016
0
74 Views
Orice gospodina trebuie sa cunoasca reteta pentru sosul alb Bechamel. Aici va voi reda reteta pas cu pas.
Ingrediente
- 500ml lapte
- 1 ceapa injumatatita
- 1 foaie dafin
- 2 cuisoare
- 50g unt
- 50g faina
Mod de preparare
- Aducem usor laptele la punctul de fierbere intr-o cratita mica impreuna cu ceapa, cuisoarele si dafinul. Stingem focul si lasam sa stea timp de 20 minute.
- Topim untul intr-o alta cratita si adaugam faina. Invartim continuu pana cand se formeaza o pasta. Continuam sa gatim pentru inca 2 minute.
- Indepartam ceapa, dafinul si cuisoarele din lapte. Adaugam peste amestecul de unt , invartind continuu pana cand se formeaza o pasta cremoasa. Gatim pentru 5-10 minute continuand sa invartim pana cand sosul de ingroasa. Asezonam si servim.