Salata de crab si pepene
Posted On October 3, 2016
0
182 Views

O salata minunata, menita sa impresionze. Aceasta reteta foloseste carne de crab, pepene galben si pepene rosu.
Ingrediente
- 100g carne de crab
- 1/2 chilli rosu maruntit
- 6 picaturi Tabasco
- sucul de la 1 lime
- 1 lingura arpagic
- 1 bulb chimen dulce
- 1/2 paine mica integrala nefeliata
- 2 linguri ulei extra-virgin
- 1 avocado copt
- 1 bucata unt
- 175g pepene rosu cuburi
- 175g pepene galben cuburi
- 1 lamaie, feliata subtire
- 1 lingura suc lamaie
Mod de preparare
- Incalzim cuptorul la 200 grade C. Amestecam carnea de rac cu chilli, 2-3 picaturi tabasco, jumatate din sucul de lime si arpagic. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit, feliem chimenul dulce si il punem intr-un bol de apa cu gheata.
- Feliem painea si o punem intr-o tava de copt. Stropim cu putin ulei de masline si dam la cuptor pentru 2-3 minute. Procesam avocado cu un blender, adaugam cateva picaturi de tabasco si restul de suc de lime, impreuna cu sare si piper si procesam din nou.
- Topim untul intr-o tigaie si atunci cand face spuma, adaugam cuburile de pepene. Gatim usor pentru 2-3 minute si dam deoparte sa se raceasca. Scurgem chimenul-dulce si il amestecam cu feliile de lamaie, uleiul, sucul de lamaie si sare si piper.
- Pentru a servi, punem avocado intr-o punga de ornat si facem cerculete pe farfurie. Impartim feliile de chimen intre farfurii, aranjandu-le in linie. Deasupra punem carnea de rac pste care punem 4 felii de paine la distante egale. In jurul racului, imprastiem bucati de pepene.