Rosii umplute cu ciuperci la cuptor
Posted On October 7, 2016
0
294 Views

O reteta care imi este foarte draga. Fiind o mare consumatoare de rosii, gatesc aceasta reteta foarte des. Un preparat care este foarte apreciat de familia mea.
Ingrediente
- 10 rosii medii
- 40g unt
- 1 ceapa maruntita
- 100g ciuperci
- 2 catei usturoi
- 20g patrunjel
- 100g paine alba
- ardei cayenne
Mod de preparare
- Incalzim cuptorul la 200 grade C. Taiem capacele la rosii si scoatem cu grija pulpa pe care o punem intr-un vas.
- Topim untul intr-o tigaie mare si prajim ceapa timp de 5 minute. In acest timp, cu ajutorul unui blender, pocesam ciupercile, usturoiul, patrunjelul. Adaugam peste ceapa si continuam sa gatim pentru inca 5 minute.
- Procesam si painea pana se transforma in firimituri si turnam peste amestecul de ceapa-ciuperci si asezonam cu sare, piper si ardei cayenne.
- Tocam bine pulpa de rosii si capacele si turnam peste amestecul de mai sus. Umplem cu grija rosiile si le asezam intr-un vas de ceramica pe care il bagam la cuptor pentru 20 minute. Servim cald.