Risotto cu carnati si vin alb
Posted On October 13, 2016
0
353 Views

O reteta care lasa la alegerea ta ce cantitate de carnati sa folosesti. Este preferabil sa folositi carnati italienesti. Un preparat simplu si gustos!
Ingrediente
- 300g risotto
- 1 lingura ulei masline
- 2-4 carnati
- 1l supa calda pui
- 30g unt
- 1 ceapa mare julien
- 2 catei usturoi
- 1 crenguta cimbru
- 1 crenguta rozmarin
- 150ml vin alb sau vermouth
- 50g Parmesan ras
- 2 linguri patrunjel
Mod de preparare
- Incalzim cuptorul la 200 grade C. Incalzim uleiul intr-o tigaie mare si prajim carnatii bine. Ii transferam intr-o tava si ii bagam la cuptor pentru 20 minute.
- Punem supa intr-o cratita si o mentinem la foc mic. Adaugam jumatate din unt in tigaia in care am prajit carnatii. Adaugam ceapa si prajim pana caramelizam usor. Adaugam usturoiul, ierburile si orezul si gatim pentru 1 minut, invartind intr-una pana cand orezul este sticlos. Asezonam cu sare si piper. Turnam vinul sau vermouthul, aducem la punctul de fierbere si reducem cel putin 2/3.
- Adaugam 1 polonic de supa calda si amestecam la foc miu pana cand lichidul de absoarbe. Continuam sa procedam astfel pana cand am folosit toata supa; procedeul dureaza aproximativ 20 minute.
- Indepartam carnatii din cuptor si ii taiem in bucatele mici. Adaugam carnatii in risotto impreuna cu restul de unt si Parmesanul. Scoatem crengutele de cimbru si rozmarin si presaram cu patrunjel. Servim.