Pui Fricassee cu anghinare
Posted On October 6, 2016
0
200 Views
O reteta care omagiaza pieptul de pui. Se asociaza in mod minunat cu cartofi copti cu rozmarin.
Ingrediente
- 4 bucati piept de pui dezosat, fara pielita
- 4 inimi anghinare
- 2 lamai
- 50g unt
- 2 linguri ulei masline
- 25g faina
- 1 ceapa esalota julien
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 200g ciuperci
- 200ml vin alb sec
- busuioc sau patrunjel
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Frecam inimile de anghinare cu zeama de lamaie si le taiem pe fiecare in 6 felii. Aducem o cratita cu apa la fert si adaugam putin suc de lamaie. Punem inimile de anghinare si fierbem pentru 5 minute. Acoperim si dam deoparte.
- Batem pieptul de pui si punem faina pe o farfurie. O asezonam si dam bucatile de pui prin ea.
- Incalzim jumatate din unt cu 1 lingura ulei maslina intr-o tigaie cu fund gros cxu capac. Prajim puiul pentru 1 minut pana se aureste si il intoarcem. Punem capacul si gatim pentru inca 10 minute. Indepartam puiul, il punem intr-o folie si il lasam sa se odihneasca 10 minute.
- Incalzim restul de unt si ulei si gatim ceapa pentru 5 minute. Adaugam usturoul si lasam pentru inca 1 minut. Punem anghinarea si ciupercile si le lasam pana prind culoare. Turnam vinul si 1 lingura zeama lamaie si gatim pana cand lichidul se reduce la jumatate. Luam tigaia de pe foc si incorporam coaja de la 1 lamaie si ierburile. Impartim anghinarea si ciupercile intre 4 farfurii, punem cate 1 bucata de pui si stropim cu restul de zeama de lamaie.