Prajitura cu morcovi si stafide
Posted On October 20, 2016
0
359 Views

O prajitura foarte buna si pufoasa, perfecta pentru zilele cu invitati. O reteta care mi se cere foarte des. Se decoreaza cu zahar pudra si coaja de portocala rasa.
Ingrediente
- 3 morcovi medii rasi
- 3 oua mari
- 100ml ulei vegetal
- 100g zahar brun
- 200g faina self-raising
- 100g stafide
- coaja rasa de la 1/2 portocala
- 1 lingurita sortisoara
- 1/2 lingurita nucosara rasa
- 1 1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare
- Incalzim cuptorul la 190 grade C. Ungem cu ulei o tava rotunda de 23cm si punem hartie de copt.
- Batem ouale intr-un bol mare cu un tel mare. Adaugam uleiul si zaharul si amestecam bine. Adaugam morcovul ras, faina, stafidele, coaja de portocala, scortisoara, nucsoara si praful de copt. Amestecam bine si turnam in tava.
- Coacem pentru 25-30 minute pana cand prajitura este crescuta. Lasam sa se raceasca in tava pentru 5 minute apoi o scoatem pe o farfurie de srvire.