Placinta de mere cu scortisoara si lamaie
Posted On October 13, 2016
0
225 Views

O placinta preferata de toata familia mea. O fac destul de des pentru ca este delicioasa, arata si miroase minunat si sunt laudata mereu pentru ea.
Ingrediente
- ulei pentru uns
- 750g mere curatate si taiate in felii subtiri
- 1 lingura suc lamaie
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 250g faina self-rising
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 2 oua mari
- 100g zahar, plus 2 linguri
- 200ml lapte
- 100ml ulei vegetal
- 1/2 lingurita zahar pudra
Mod de preparare
- Incalzim cuptorul la 190 grade C. Punem hartie de copt pe fundul unei tavi de prajitura. Ungem marginile si fundul cu ulei. Punem feliile de mar intr-un bol cu zeama de lamaie si coaja de lamaie.
- Amestecam faina, praful de copt si scortisoara intr-un vas. Batem ouale cu 100g zahar, laptele si uleiul vegetal intr-un vas separat. Incorporam cele 2 amestecuri. Adaugam merele si turnam in tava.
- Presaram cele 2 linguri zahar deasupra aluatului si coacem in centrul cuptorului pentru 1 ora, pana cand prajitura este crescuta si aurie. Facem testul cu scobitoarea.
- Lasam prajitura sa se raceasca 10 minute inainte de a presara zahaul pudra si a servi.