Cod la cuptor cu parmesan si crusta de chorizo
Posted On October 13, 2016
0
389 Views

O reteta gustoasa si hranitoare. O reteta pe care o am de la prietena veche si pe care o folosesc mereu pentru ca familia mea o adora.
Ingrediente
- 4 x 150g file peste (cod)
- sucul si coaja rasa de la 1/2 lime
- ulei pentru uns
- 100g chorizo taiati in felii de 1.5cm
- 2 felii paine fara coaja
- 1 catel de usturoi feliat
- 15g patrunjel tocat
- 1 lingura Parmesan ras
- 1 lingurita sare de mare
- 2 lingurite ulei masline
- felii de lime
- piper negru dupa gust
Mod de preparare
- Punem pestele intr-un vas si picuram zeama de lime peste el. Acoperim si bagam la frigider.
- Punem putin ulei intr-o tigaie si prajim chorizo pentru 1-2 minute. Rupem painea in bucatele si o adaugam in tigaie. Gatim pentru inca 3 minute. Rasturnam intr-o farfurie si lasam sa se raceasca 10 minute. Incalzim cuptorul la 200 grade C.
- Procesam painea si chorizo intr-un blender. Adaugam usturoiul, coaja de lime, patrunjelul, Parmesanul, 1 lingurita sare si mult piper negru si procesam din nou pana cand toate ingredientele sunt bine amestecate.
- Ungem usor o tava de copt cu ulei si punem pestele cu pielita in jos impreuna cu sucul de lamaie. Punem amestecul de chorizo deasupra pestelui si presam bine. Coacem pentru 15-18 minute pana cand se formeaza o crusta. Servm pestele pe farfurii calde cu putin ulei de masline si putina sare, impreuna cu felii de lime.