Pastilla marocana
Posted On October 6, 2016
0
881 Views

O reteta care arata foarte impresionat, dar care este foarte usor de realizat. Se pot inlocui migdalele cu fistic. Pofta buna!
Ingrediente
- 1 lingura ulei masline
- 4-6 bucati pulpe pui
- 10g unt
- 2 cepe maruntite
- 2 catei usturoi maruntiti
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita turmeric
- 1 varf cutit sofran
- 500ml supa pui
- 4 oua batut
- 75g migdale sau fistic
- 1 lingura suc portocala
- 1 lingurita coaja de portocala
- 4 linguri patrunjel tocat
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Incalzim uleiul intr-o tgaie mare. Prajim puiul pana se aureste pe ambele parti apoi il scoatem din tigaie. Adaugam untul in tigaie si prajim ceapa pana se inmoaie. Adaugam usturoiul si condimentele si gatim pentru inca cateva minute.
- Punem puiul intr-o oala si adaugam supa. Asezonam, acoperim si lasam sa fiarba pentru 1/2 ora. Il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca, apoi il taiem fasii. Fierbem lichidul pana se reduce la jumatate.
- Adaugam ouale peste lichid si lasam sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa arate ca o papara. Adaugam migdalele macinate, sucul de portocale si coaja de lamaie, apoi la final bucatile de pui. Dam oala deoparte.
- Incalzim cuptorul la 180 gtrade C.
- Punem 4 foi de placinta unse cu unt pe fundul unei tavi de 28cm diametru. Turnam umplutura, acoperim cu alte 2 foi de placinta si gatim la cuptor pentru 30 minute.