Risotto cu dovleac, salvie si branza cu mucegai
Posted On August 18, 2018
0
254 Views

Un pranz ideal pentru cei indragostiti de branza cu bucegai.
Ingrediente
- 1-1,1/2 supa de pui sau de legume
- 2 linguri ulei de masiline
- 25gr unt
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingura salvie proaspat tocata, pluc 6 frunze mici
- 450gr dovleac, taiat in bucati de 1cm
- 225gr orez risotto
- 25gr parmezan ras fin
- 50gr branza cu mucegai, cum ar fi Gorgonzola piccante, impartita in bucati de marimea unei alune
Mod de preparare
- Intr-o oala mare puneti la fiert supa. Cand aceasta clocoteste dati focul mic si pastrati-o la o temperatura constanta.Intr-o tigaie incingeti uleiul si jumatate de unt. Adaugati ceapa si usturoiul, caliti 5-6 minute, pana devin moi. Adaugati dovleacul si salvia si mai caliti inca 2 minute.
- Peste, adaugati orezul si amestecati pana cand toate boabele sunt acoperite cu ulei si unt. Treptat, cu ajutoul unui polonic adaugati supa calda si amestecati pana ce este absorbita de orez. Continuati sa amestecati inca 20-25 de minute, pana cand orezul devine cremos dar al dente la interior.
- Cand orezul a ajuns la consistenta dorita, putem adauga branza cu mucegai, salvia tocata, untul ramas si parmezan-ul ras. Amestecam si punem sare si piper dupa gust.
- Intr-o farfurie adanca de ciorba, puneti 1-2 linguri de risotto si presarati cateva frunze de salvie proaspata deasupra.