Biscuiti fragezi cu ciocolata
Posted On August 18, 2018
0
746 Views
Usor de facut si gata in 30 de minute!
Ingrediente
- 380gr faina alba tip 000
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare de mare
- 227g unt nesarat la temperatura camerei
- 100gr zahar tos
- 247gr zahar brun
- 1fiola esenta de vanile
- 2 oua mari la temeratura camerei
- 340gr chips-uri de ciocolata sau bucati mici de ciocolata
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade C si pregatiti o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Intr-un bol mediu amestecati faina, bicarbonatul si sarea. Cu ajutorul unui mixter bateti untul cu zaharul tos si zaharul brun, pana ce amestecul devine cremos, aproximativ 2 minute. Adaugati ouale si esenta de vanilie si treptat faina in ploaie. Cand toate s-au amestecat bine, adaugati fulgii de ciocolata si amestecati usor cu o spatula.
- Daca timpul va permite inveliti aluatul intr-o folie de plastic si lasati-l sa se odihneasca 24 de ore la frigider. Acest lucru permite aluatului sa se “marineze” iar biscuitii sa fie mai grosi si mai gustosi. A doua zi scoateti aluatul din frigider si lasati-l sa se incalzeasca doar cat sa-l puteti intinde pe masa de lucru.
- Impartiti aluatul in trei bile de dimensiuni egale. Luati fiecare bila si formati cu ajutorul degetelor biscuiti aproximativi egali si punetii in tava pregatita pentru copt. Coaceti aluatul timp de 1-15 minute, sau pana devin maro auriu. Scoateti tava din cuptor si lasatii sa e raceasca 5 minute inainte sa-i puneti pe farfurie pentru a se raci complet.
- Chiar daca prefer prajiturile proaspat facute, acesti biscuiti pot fi pastrati intr-un borcan inchis etans, timp de pana la 5 zile.