Midii cu vin alb si patrunjel
Posted On September 30, 2016
0
200 Views

Ingrediente
- 1kg midii in carcasa
- 1 pahar mic vin alb
- 1 ceapa esalota maruntita fin
- patrunjel pentru servire
Mod de preparare
- Asezam scoicile intr-un bol mare cu apa rece sau in chiuveta. Le spalam bine si cu ajutorul unui cutit ascutit, curatam orice urma de lipitori atasate de carcasa. Aruncam midiile cu carcasa sparta si cele deschise.
- Punem midiile intr-o cratita mare si adaugam vinul si ceapa. Cratita nu trebuie sa fie mai plina de jumatate pentru ca midiile au nevoie de spatiu pentru a se gati corespunzator.
- Punem cratita la temperatura mare si acoperim bine cu capac. Cand cratita incepe sa se abureasca, gatim pentru 3-4 minute, scuturand cratita pentru a asigura o temperatura egala pentru midii. Sunt gata cand se deschid. Midiile care nu s-au deschis sunt bune de mancat doar daca sunt usor de deschis.
- Indepartam cratita de pe foc si presaram cu patrunjel. Turnam in boluri calde si turnam deasupra sucul din cratita.