Macrou la gratar cu glazura de soia dulce
Posted On September 30, 2016
0
164 Views

O reteta de peste foarte reusita pe care o gatesc des pentru familia mea. Primesc complimente de fiecare data.
Ingrediente
- 2 linguri sos soia
- 1 ardei chilli rosu fara seminte, fasii subtiri
- sucul de la 1 lime
- 1 bucatica ghimbir rasa
- 2 linguri zahar muscovado
- 4 fileuri macrou
- sucul si coaja rasa de la 1 lime
- 1 lingura ulei masline extra-virgin
- unt pentru dressing
Mod de preparare
- Facem cateva taieturi mici pe pielita macroului, apoi asezam intr-un vas. Stropim cu suc si coaja de lime si lasam la marinat 5-10 minute.
- Intr-un vas, amestecam soia, chilli, sucul de la 1 lime, ghimbirul si zaharul cu putina apa si aducem la punctul de fiebere. Gatim pentru 5 minute pana se ingroasa putin si dam deoparte.
- Dam gratarul la temperatura maxima si punem macroul intr-o tava de copt unsa cu grasime, cu pielita in sus. Picuram fileurile cu ulei de masline si sare si gatim pentru 5 minute.
- Servim cate 2 bucati de macrou, stropite cu sos si o 1 felie de lime.