Inghetata de trandafiri si fistic
Posted On October 6, 2016
0
199 Views

O inghetata exotica, cremoasa si extrem de apetisanta. O recomand alaturi de produse de patiserie.
Ingrediente
- 200g fistic
- 600ml lapte
- 75g zahar
- 6 galbenusuri de ou
- 300ml smantana
- 1-3 lingrite apa de trandafiri
- petale de trandafir pentru garnisire
Mod de preparare
- Prajim fisticul pentru cateva minute, apoi lasam sa se raceasca si il procesam cu un blender. Il punem intr-o cratita impreuna cu laptele si 40g zahar si incalzim pana cand se dizolva zaharul. Aducem pana aproape de punctul de fierbere si luam de pe foc. Acoperim si lasam deoparte pentru cel putin 1 ora sau daca se poate, peste noapte.
- Strecuram laptele si reincalzim pana aproape de punctul de fierbere. Turnam galbenusruile de ou intr-un bol cu restul de zahar si batem pana cand se formeaza o spuma. Turnam infuzia de lapte peste, amestecand constant si turnam apoi totul in cratita. Amestecam la foc mic pana cand ia consistenta unei budinci.
- Luam budinca de pe foc si lasam sa se raceasca. Turnam apoi smantana si amestecam gradat apa de trandafiri.
- Turnam amestecul intr-o masina de facut inghetata si bagam la congelator pntru cateva ore inainte de a servi. Servim cu petale de trandafir si fistic maruntit.