Ficatei si bacon cu sos de ceapa
Posted On October 6, 2016
0
1 Views

Una din retetele mele preferate. Ficatei de vitel sau de miel intr-un sos delicios de ceapa.
Ingrediente
- 450g ficatei vitel sau miel feliati
- 4 lingurite faina
- 20g unt
- 1 lingurita ulei vegetal
- 1 ceapa julien
- 2 felii bacon taiate fasii de 2 cm
- 500ml supa de vita
- 2 lingurite ketchup rosii
Mod de preparare
- Punem 2 linguri de faina intr-un bol mare si asezonam cu multa sare si piper. Dam ficateii bine prin acest amestec.
- Topim jumatate din cantitatea de unt si ulei intr-o tigaie mare la temperatura medie. Prajim ficateii timp de 1 1/2 minute pe fiecare part apoi ii scoatem pe o farfurie. Dam focul mic si topim restul de unt in aceeasi tigaie. Prajim ceapa pentru 1 minut, adaugam baconul si prajim pentru inca 3 minute.
- Presaram restul de faina peste ceapa si bacon si lasam pentru cateva secunde. Turnam supa fierbinte in tigaie, invartind continuu. Aducem la punctul de fierbere, adaugam ketchupul si lasam pe foc mediu pana cand se ingroasa.
- Punem ficateii in tigaie si ii incalzim pentru 2-3 minute. Asezonam cu sare si piper si servim imediat.