Fasole alba cu carnati si scoici
Posted On October 12, 2016
0
358 Views

Carnatii chorizo merg de minune cu scoicile. O reteta deosebita care te va cuceri imediat.
Ingrediente
- 1 carnat chorizo feliat
- 1 ceapa rosie julien
- 2 catei de usturoi maruntiti
- 1/2 lingurite paprika
- 1 crenguta cimbru
- 50ml sherry sec
- 250ml supa pui
- 400g rosii la conserva
- 2 x 400g fasole alba la conserva
- 100g budinca neagra fara pielita, sfaramata
- 500g scoici
- 3 linguri patrunjel maruntit
- sare de mare dupa gust
- piper negru dupa gust
Mod de preparare
- Intr-o cratita cu capac, prajim chorizo la foc mediu pana cand incep sa aureasca. Scoatem din cratita si dam deoparte. Dam focul mic, scoatem si pastram grasimea scursa si prajim ceapa pentru cateva minute. Adaugam usturoiul, paprika si cimbrul si gatim pentru inca 1 minut.
- Turnam sherry si dupa 1 minut, supa de pui. Adaugam rosiile, fasolea si asezonam cu sare si piper. Fierbem si apoi dam focul mic si lasam sa fiarba inabusit timp de 20 minute.
- Intre timp, spalam scocile si le aruncam pe cele deschise.
- Punem chorizo inapoi in cratita si ncalzim. Aranjam scoicile deasupra, acoperim cratita si lasam pentru 3-4 minute.
- Intre timp, inalzim grasimea scursa de la chorizo intr-o tigaie si gatim budinca neagra. O scoatem pe o hartie absorbanta. Verificam scoicile, aruncandu-le pe cele care nu s-au deschis. Presaram peste budinca neagra si garnisim cu patrunjel. Servim totul deodata.