Eclere cu zmeura
Posted On November 4, 2016
0
531 Views

O reteta delicioasa de eclere cu zmeura. De fiecare data cand pregatesc aceasta reteta, eclere dispar in cateva minute. Pofta buna!
Ingrediente
Aluat:
- 60g unt
- 1/4 lingurta sare
- 1 lingurita zahar
- 90g faina
- 2-3 oua mari
Umplutura:
- 150g zmeura
- 1 lingura icing
- 1 lingurita vanilie
- 300ml smantana
Decor:
- 250g icing
- 6 bucati zmeura injumatatite
Mod de preparare
- Incalzim cuptorul la 160 grade C. Punem harte de copt intr-o tava mare de copt.
- Intr-o cratita mica, la foc mediu-mare, topim untul cu sarea, zaharul si 125ml apa. Cand untul s-a topit, adaugam faina si batem bine amestecul cu o lingura de lemn pana cand se formeaza o bila de aluat. Mai mentinem pe foc timp de inca 1 minut. Scoatem aluatul intr-un vas si il lasam sa se racoreasca.
- Batem ouale intr-un vas si turnam cate putin peste aluat, amestecand bine. Trebuie avut grija cu ouale, aluatul probabil nu va avea nevoie de toate ouale, nu trebuie sa fie foarte moale. Punem aluatul intr-o punga si formam 12 eclere de 10 cm in tava, lasand loc sa creasca.
- Ungem eclerele cu putin ou batut si coacem pentru 25-30 minute. Cand sunt crocante, dam temperatura la 0 si lasam eclerele in cuptor pentru inca 30 minute.
- Intre timp, batem smantana cu icingul si vanilia. Intr-un alt vas, zdrobim zmeura cu o furculita. Cu grija, incorporam in smantana (pastram vasul in care am zdrobit zmeura pentru icingul de decor). Taiem eclerele in jumatate si cu ajutorul unei pungi de ornat, punem crema in zig-zag in fiecare jumatate de ecler.
- Amestecam 200g icing cu suficienta apa sa formam o pasta groasa. Adaugam restul de 50g icing im vasul in care am zdrobit zmeura si amestccam. Se creeaza astfel un roz pal pentru decor.
- Punem icingul intr-o punga pentru decorat si turnam deasupra eclerelor. Cu ajutorul unui cutit, imprastiem in mod egal. Punem un varf de icing roz in mijloc si deasupra punem jumatate de zmeura. Servim imediat.