Cod negru cu sos miso
Posted On October 6, 2016
0
825 Views
Daca nu gasiti acest peste, puteti folosi alt tip de peste. Este un preparat sanatos, hranitor si foarte gustos.
Ingrediente
- 4 linguri pasta miso
- 6 linguri sake
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 10g radacina ghimbir rasa
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingura otet de orez
- 4 x 200g file de cod negru cu pielita
- ulei vegetal
- 2 lime taiate in 4
Mod de preparare
- Amestecam pasta miso, sake, usturoiul, ghimbirul, zaharul si otetul intr-o punga sau intr-un bol de sticla. Adaugam bucatile de peste, acoperim si lasam la marinat in frigider pentru cel putin 2 ore sau peste noapte.
- Incalzim cuptorul la 180 grade C. Ungem usor cu ulei o tava de copt, punem pestele cu partea cu pielita in jos si turnam 2 linguri de marinata deasupra.
- Coacem pentru 10-12 minute. Intre timp, incalzim grillul. Indepartam pestele din cuptor, turnam restul de marinata deasupra si punem pestele pe grillul incins pana cand se aureste.
- Servim cu felii de lime.