Muschi de porc cu taitei lati
Posted On October 13, 2016
0
242 Views

Un preparat suculent si fraged de carne de porc cu taitei din ou.
Ingrediente
- 1 albus ou
- 2 linguri faina
- 2 linguri sos soia
- 450g muschi porc, felii de 1cm grosime
- 250g broccoli
- 2 linguri ulei vegetal
- 6 catei usturoi maruntiti
- 2 ardei chilli fara seminte, feliati
- 4 cepe verzi, bucati 2cm
- 2 lingurite creveti uscati
- 500g taitei lati
- 2 lingurite sos stridii
Mod de preparare
- Amestecam albusul de ou, faina si sosul de soia intr-un bol. Dam feliile de carne prin amestec si lasam la marinat cel putin 2 ore, preferabil 3-4.
- Fierbem o cratita cu apa si gatim broccoli pentru 1 minut. Bagam imediat broccoli sub jet de apa rece.
- Mentinem apa clocotita pe foc si cu grija indepartam amestecul de ou de pe bucatile de porc. Cufundam carnea in apa si gatim pentru 1 minut. Dam deoparte.
- Intr-o alta cratita cu apa clocotita, procedam la fel cu taiteii; ii scufundam pentru 45 secunde-1 minut, apoi scurgem si dam deoparte.
- Incalzim uleiul intr-un wok si cand uleiul este incins, gatim usturoiul, chilli, ceapa verde si crevetii pentru aproximativ 2 minute. Adaugam porcul si broccoli si lasam pentru inca 1 minut. Adaugam si taiteii si turnam sosul de soia si de stridii. Lasam totul pe foc pentru 1 minut inainte de a servi.