Budinca de paine, caise, ciocolata neagra si stafide
Posted On October 12, 2016
0
185 Views
O reteta delicioasa, vegana, extrem de aromata si apetisanta. Se serveste cu coulis de capsuni.
Ingrediente
- 6 felii paine taiate cuburi
- 3 linguri amidon de porumb
- 2 1/2 cani lapte migdale
- 1/2 caise uscate
- 1/2 cana stafide
- 1/2 cana ciocolata neagra bucatele
- 1 lingurita malt de orz
- 1 varf cutit scortisoara
- 1 varf cutit nucsoara
- 1 pastaie vanilie
- frunze de menta pentru garnisire
- zahar pudra pentru garnisire
Mod de preparare
- Amestecam 3 linguri amidon porumb cu 1 cana lapte migdale pana se dizolva complet. Adaugam inca 1 1/2 lapte migdale impreuna cu maltul de orz, scortisoara, nucsoara si vanilia. Turnam peste paine. Lasam sa stea pentru 30-40 minute cel putin, invartind ocazional.
- Cand painea a absorbit complet lichidul, adaugam caisele, cocolata si stafidele.
- Ungem o tava de copt cu ulei si turnam amestecul. Bagam la cuptor la 180 grade C pentru 20 minute.
- Servim cu frunze de menta si zahar pudra.